Lelaki New South Wales Memenangi Loteri, Kemudian Menggandakan Wangnya
Toto

Lelaki New South Wales Memenangi Loteri, Kemudian Menggandakan Wangnya

Seorang lelaki dari New South Wales, Australia, sedang memikirkan apa yang perlu dilakukan dengan kejatuhan wang tunai secara tiba-tiba. Dia memenangi https://filmstory.org/ loteri baru-baru ini untuk hadiah besar-besaran, yang berganda dalam saiz.

Lotto Isn & Rab
Seorang pemain loteri memegang tiket untuk Lotto Isn & Wed Australia. Pemenang baru-baru ini menyaksikan dua kali ganda apabila nombornya mencecah. (Imej: New York Post )
Seorang lelaki di New South Wales (NSW) baru-baru ini menang besar dalam Lotto Mon & Wed Australia. Tidak menghairankan bahawa, selepas Victoria , NSW ialah tempat yang bagus untuk membeli tiket loteri.

Lelaki yang tidak dikenali itu adalah pemain loteri biasa. Dia setia bermain nombor yang sama setiap kali – 20, 21, 13, 11, 16, 18. Dia tahu peluangnya untuk menang tidak besar. Tetapi pada satu ketika, seseorang akan menang. Itu akhirnya berlaku kepadanya pada 30 Mac, walaupun dia mengambil sedikit masa untuk menyedarinya.

Penduduk Port Macquarie memberitahu The Lott, pentadbir loteri, bahawa dia berulang kali mengabaikan untuk menyemak tiketnya untuk melihat sama ada dia telah menang. Dia membawanya ke mana-mana dia pergi tetapi tidak pernah menyedari dia memegang lebih $1.5 juta di dalam poket belakangnya.

Tiket Tunggal, Gandakan Kemenangan
Apabila dia akhirnya memutuskan untuk melihat, dia mendapati bahawa dia telah menang. Kejutan itu adalah dua kali lebih besar daripada tiket tunggalnya menang dua kali.

Lelaki itu memainkan nombor yang sama dua kali pada tiket yang sama, yang dikira sebagai dua cabutan loteri berasingan untuk Lotto Isn & Wed. Seperti kebanyakan, dalam loteri, setiap tiket yang sepadan dengan betul semua nombor menerima pembayaran. Jika satu tiket mencapai semua nombor dalam Lotto Isn & Rab, ganjarannya ialah AU$1 juta (AS$756,800). Walau bagaimanapun, jika terdapat lima atau lebih, hadiah maksimum sebanyak AU$4 juta (AS$3.02 juta bermula).

Pada 30 Mac, hari bertuah lelaki itu, terdapat lima tiket yang menang. Hasilnya, kesemua lima berkongsi kumpulan hadiah, menerima AU$800,000 (AS$604,480) setiap seorang. Oleh kerana dia memainkan dua baris dengan nombor yang sama, dia menuntut dua harga, atau AU$1.6 juta (AS$1.2 juta).

Pemenang kini ingin membeli kereta baharu, rumah, dan “pastikan keluarga kita dijaga.”

Bukan Satu-satunya Kemenangan Besar Baru-baru ini
Walaupun diketahui umum bahawa kemungkinan memenangi sebarang cabutan loteri adalah minimum, ramai orang kerap bermain dengan harapan untuk menjadi kaya. Walau bagaimanapun, tiada manual yang tepat tentang cara untuk https://digitalrightslac.net/ menang. Sains telah menunjukkan bahawa mana-mana kombinasi mempunyai peluang yang sama untuk menang selama bertahun-tahun.

Memandangkan ini, ramai orang berusaha untuk mengikuti strategi dengan nilai sentimental. Seperti pemenang NSW, mereka sentiasa bermain nombor yang sama dalam banyak kes. Tarikh istimewa seperti kelahiran anak, kematian ahli keluarga atau tarikh romantis penting adalah pilihan yang paling biasa.

Walaupun bergantung pada nombor biasa tidak meningkatkan peluang untuk menang, ia hampir menjadi kepercayaan tahyul ritual. Takhayul akhirnya https://imbuecellars.com/ membuahkan hasil untuk sebuah keluarga di Kanada – selepas 36 tahun.

Dengan hari lahir anak-anak mereka, Joery dan Lana Leung memenangi hadiah terbesar loteri Lotto 6-49. Ia menawarkan jackpot utama sekurang-kurangnya CAD$5 juta (AS$3.99 juta), walaupun ia termasuk peralihan.

Keluarga itu mempunyai peluang anggaran untuk mencapai gabungan satu dalam 14 juta. Ia berjaya, dan selepas penantian yang agak lama selama 36 tahun, keluarga Leung membawa pulang CAD$6 juta (AS$4.79 juta) pada bulan Mac.

Itu adalah pembayaran besar kedua dalam Lotto 6-49 bulan lepas. Dua saudara mara memenangi CAD$8 juta (AS$6.4 juta) dalam cabutan pada 9 Mac.